Online Marketing

Online Marketing

Een website voor je bedrijf is een geweldige manier om meer klanten aan te trekken en meer omzet te genereren. Maar een website is op zichzelf vaak niet genoeg. Er is zoveel concurrentie dat er gedacht moet worden aan bepaalde strategieën om zo beter te ranken in Google. De vuistregel is simpel: staat je website niet op de eerste pagina bij de zoekresultaten met relevante zoekwoorden? Dan is er werk aan de winkel. Door gebruik te maken van online marketing in Lelystad kun je ervoor zorgen dat jouw website wél op de eerste pagina komt te staan.

Het resultaat is vaak binnen een paar dagen al goed merkbaar, maar dan moet je het wel op de goede manier doen. De experts van Maws hebben veel ervaring met het optimaliseren van websites. Dit gebeurt niet alleen door te adverteren. We werken vooral met aanpassingen op de website zelf, waardoor er een langdurig effect bereikt kan worden met het werk dat we verrichten. Daar heeft jouw bedrijf baat bij, omdat je simpelweg een hogere ROI behaalt.

90%

90% bekijkt alleen de eerste zoekresultatenpagina van Google

75%

75% kijkt alleen naar de eerste 5 zoekresultaten

40%

40% van het organische zoek verkeer bekijkt alleen het eerste zoekresultaat

Wat is Online Marketing?

Met online marketing in Lelystad worden alle inspanningen bedoeld die online ingezet worden om omzet te genereren. Dit kunnen verkopen zijn, inschrijvingen, leads of bezoekers. In feite is de website zelf daarmee ook een onderdeel van online marketing. Wij zetten de website dan ook graag actief in binnen de strategieën om meer bezoekers aan te trekken. Daarbij is het van groot belang dat er niet alleen naar het aantal bezoekers gekeken wordt.

 

Je wilt namelijk niet zoveel mogelijk bezoekers op je website. Je wilt zoveel mogelijk bezoekers op de website die tot jouw doelgroep behoren. Dit zijn namelijk de mensen die belangrijk zijn voor jouw website en jouw bedrijf omdat zij zoeken wat jij aanbiedt. Daar moet constant rekening mee gehouden worden bij online marketing. Aangezien veel bedrijven dit vaak vergeten, is hier veel winst mee te behalen wanneer jij hier wel actief mee aan de slag gaat.

  •   SEO specialisten met jaren ervaring
  •   Blijf op de hoogte met onze kwartaal rapportages
  •   Lokaal en landelijk hoog ranken in Google

Word jij lokaal gevonden met een
Google mijn bedrijf pagina?

SEO

Een van de meest succesvolle, duurzame en goedkope manieren om online marketing te gebruiken, is SEO. Dit is niets meer dan zoekmachineoptimalisatie en betekent dat je de website zoveel mogelijk aanpast aan de wensen van Google. Dit is de laatste jaren verkeerd toegepast op veel websites. Zoveel mogelijk zoekwoorden gebruiken is namelijk precies wat je niet moet doen. De gebruiksvriendelijkheid van de website moet namelijk altijd op de eerste plaats komen te staan.

 

SEO is echter zo ontzettend breed dat het lastig is om hier zelf mee aan de slag te gaan. Maws.nl kan je daarom helpen met een aanpak waarbij we onder andere kijken naar de volgende mogelijkheden die onder de SEO vallen:

 

• Interne links op de website;
• Externe links naar de website;
• Contentmanagement;
• Zoeken van relevante zoekwoorden;
• Regelmatig updaten van de website;
• Testen van het gebruiksgemak voor de bezoekers;
• Analyseren van de statistieken;
• Audits om fouten in de website op te sporen en aan te pakken.

SEA

SEA wordt ook wel zoekmachinemarketing genoemd en is de directe tegenhanger van SEO. Bij SEO zorg je ervoor dat de website zo sterk mogelijk is om zo hoog te ranken in Google. Bij SEA betaal je Google om jouw website zo hoog mogelijk te tonen in de zoekopdrachten. Dit werkt vooral goed bij een website die een niche bedient. Richt jouw bedrijf zich op een markt met veel concurrentie, dan moet je op zoek naar de gaten waar geen enorme bedragen voor nodig zijn. Maws helpt je hier graag bij.

Online Marketing

Direct telefonisch contact?Conversie optimalisatie

Een enorm aantal bezoekers is leuk voor je website en statistieken, maar wanneer leads of verkopen uitblijven, dan schiet je er niets mee op. Daarom richten we ons ook op conversie optimalisatie en een werkend webdesign. We testen verschillende lay-outs van de website om te zien welke variant van de website het best scoort en monitoren het ‘pad’ dat de gebruiker doorloopt. Wanneer een groot aantal bezoekers afhaakt op een bepaalde pagina, dan is de kans groot dat er fouten op die pagina te vinden zijn. Bijvoorbeeld onjuiste inhoud of een knop die niet werkt. Door dit aan te pakken, kunnen we het conversiepercentage verhogen voor jouw website en dat levert geld op. Daarnaast wordt het voor de bezoeker een stuk prettiger om de website in de toekomst opnieuw te gebruiken.

Social Media Marketing

Je website is het eindpunt waar de gebruiker een bestelling of inschrijving kan doen. Google is in veel gevallen de eerste stap waar de bezoeker begint. Er zijn echter veel meer startpunten waar je de aandacht van de bezoekers op kunt eisen. Bijvoorbeeld op de social media. Twitter, Instagram, Facebook en andere kanalen worden eindeloos gebruikt door mensen die ermee opstaan en slapengaan. Door gebruik te maken van social media marketing kun je meer bezoekers aantrekken. Hierbij is het van enorm belang dat je het op de goede manier aanpakt. Lijkt het op reclame, dan verlies je direct meer dan de helft van de bezoekers. Richt je vooral op het oplossen van de problemen van je doelgroep: dan wordt de content namelijk sneller gedeeld.

Videomarketing

Gebruikmaken van video’s is een geweldige manier om mensen aan te trekken en beter te ranken. Zeker wanneer je ook hier inzet op het oplossen van problemen. Verkoop je stofzuigerzakken, laat dan bijvoorbeeld zien hoe je de zak verwisselt bij een lastige stofzuiger. Zo help je de doelgroep en zorg je ervoor dat de bezoeker écht geholpen wordt en daardoor eerder een bestelling zal doen.

  •   Wij focussen op vindbaarheid, jij op je bedrijf
  •   Blijf op de hoogte met onze kwartaal rapportages
  •   Wij hanteren transparante prijzen

Waarom Online Marketing bij Maws?

Online marketing in Lelystad is van groot belang voor je website en je bedrijf. Het is echter ook veel werk en wanneer je fouten maakt in het proces, word je hier vaak hard op afgerekend door Google of de bezoekers. De experts van Maws uit Lelystad hebben veel ervaring op dit vlak. Bekijk direct al onze diensten om te zien wat wij precies voor je kunnen doen. Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem nu contact met ons op